Meny
 
Festplanlegging

Kom sammen i hjeret av byen og planlegg til fest!

Det viktigste med en fest er å komme sammen. Men hvorfor vente til festen med å møtes? Hvorfor ikke møtes når festen skal planlegges?

 

 

 

Å glede seg til festen er jo halve gleden! Ta med deg en venn eller veninne når forberedelsene skal gjøres. Utveksle ideer, fordel oppgaver- og kos dere på kafe mens dere planlegger. Det er mye å tenke på og mye som skal falle på plass for å få en vellykket fest- enten det er snakk om konfirmasjon, bryllup, 17. mai-feiring eller sommeravslutning.

 

 

 

Mai handler om tradisjon. Mens noen må ha rømmegrøt og fenalår, må andre ha røkelaks og eggerøre. Men hva med en ny vri på tradisjonen- for eksempel limonade, kanapeer og trøfler? På Bergen Storsenter har vi uansett alt du trenger til festen. 

 

Med disse tipsene kan du trygt invitere til fest:

1. Velg gjester med omhu Gjestene er alltid den viktigste ingrediensen i en fest. Med en god  gjesteliste og noen spennende personer kommer du langt. Dersom du  inviterer gjester som ikke kjenner hverandre så godt er det viktig å  kompensere med mer underholdning. Det er også en god idé å introdusere  gjestene på en interessant måte. Det vil hjelpe med å få samtalene i  gang.

 

 

2. Planlegg festen rundt et tema Temafest kan bety så mangt. Det kan innebære at man kler seg etter et  bestemt tema og/eller lager underholdning og dekorasjoner som passer  til et spesielt tema.


3. Bruk temaet som grunnlag for dekorasjonene Vær gjennomført og tenk på alt. Legg arbeid i morsomme detaljer som  uvanlige bordkort, meny med drinknavn som passer til temaet,  bilder/plakater o.l.
 
Lag en god atmosfære på festen ved bruk av fargerike, morsomme eller  interessante dekorasjoner, lukter og musikk. Duftelys eller kokende vann  med kanel og sitrus frukt vil fylle lokalet med en deilig aroma. Ha  passende musikk spillende i bakgrunnen når gjestene ankommer.
Kreativ belysning kan også lage en god stemning på festen. På små  fester kan du for eksempel bruke fargede lyspærer, og på større fester  kan du leie lysanlegg eller forhøre deg om lokalets standard lysanlegg  kan brukes.

 

4. Ha involverende underholdning. Det som gjør en kveld spesiell, er mange forskjellige avledninger  eller overraskelser. Her er noen ideer til underholdning, bruk gjerne  flere:

  • Konkurranser eller quiz med temaet i fokus
  • Fremvisning av personlige bilder eller film
  • Danseshow eller dansekonkurranse
  • Lei et rockeband man kan danse til
  • Lær noe nytt. For eksempel:
    • Dansekurs

 
Her finner du noen lenker til nettsider om festplanlegging    Festplanlegging Gode råd angående planlegging av fest   Temafest Forskjellige tema man kan spinne på i selskapet   Skikk og bruk Litt om skikk og bruk både i forhold til selskap, men også i forhold til andre tema. en nyttig side. 1001 Sang Ferdige sanger og taler til salgs. Mulighet for å bestille en spesialskrevet sang eller tale. Mange gode tips og råd.   Vin til festen Oversikt over gode vinsider med tips og råd. Gitargrep. På sangerogtaler.no finner du oversikt over nettsteder med akkorder til en rekke sanger som passer i alle typer festlige lag.
Sangtekster På sangerogtaler.no finner du oversikt over nettsteder der du finner tekst til sanger som passer i mange typer festlige lag.   Konfirmasjonsdagen Her får du informasjon om alt du måtte ønske til konfirmasjonsfesten. Siden inneholder også gode lenker til serviettbretting     som passer i alle type selskapeligheter, pluss forslag til mat

 

Tips og linker fra butikkene våre:

 Her kan du bla i vårt mai-magasin for tips og inspirasjon: http://issuu.com/molvikgrafisk/docs/bergen_storsenter_maimagasin?e=18581120/47844250 

 

Ideer til bordekking fra Nille: https://www.nille.no/tips-og-ideer/tips-til-borddekking 

 

 

 Lykke til med planleggingen og festen!
 

 

 

 

 

 

 

Sist endret - 02 mai 2017